skip to Main Content
936 352 575 promocio.economica@castelldefels.org

Empresa prové d’imprendere, que vol dir començar. I a més de l’acepció que ens interessa, el diccionari també diu que una empresa és una acció o tasca que comporta dificultat i l’execució requereix decisió i esforç. I coneixement, afegim des de La Guaita.

De fet, és la raó principal de l’Escola d’Emprenedoria: oferir coneixement i acompanyament en el procés de creació d’una empresa. Perquè abans d’emprendre, convé aprendre. 

Persones Emprenedores & La Guaita
Itinerari Formatiu: Allò que convé aprendre abans d'emprendre...

LA IDEA I EL MODEL DE NEGOCI

Si bé és un requisit previ haver assistit a una de les sessions informatives que organitzem, en aquesta càpsula de 4 hores us ajudem a concretar la idea de negoci, per tal de convertir-la en un projecte empresarial.

ESTUDI DE MERCAT I PLA COMERCIAL

Introducció a un dels punts més importants de l’anàlisi de la previabilitat d’un negoci: L’estudi del mercat, que acostuma a ser una de les parts més obviades per gran part dels emprenedors.

TÈCNIQUES DE VENDA

En aquesta càpsula de 4 hores de formació us donarem informació, consells pràctics i repassarem casos d’èxit des del punt de vista comercial per tal de maximitzar les vendes dels vostres productes o serveis.

MÀRQUETING DIGITAL I

MÀRQUETING DIGITAL I

Aproximar l’emprenedor al món del Màrqueting Digital. Es tracta de posar de relleu conceptes com ara SEO, SEM ó SMM, que tanta importància tenen en el posicionament de l’empresa a la Gran Xarxa.
La importància de tenir presència a Internet i els mecanismes que ens proporcionen les noves tecnologies per destacar davant de la competència.

MÀRQUETING DIGITAL II

Aprofunditzarem en els principals aspectes a tenir en compte a l’hora de tenir la nostra pàgina web. Conceptes com la marca personal, el domini, el hosting o els propis continguts.
Tanmateix, ens introduirem en conceptes com ara els market places o el dropshipping i sobre la importància de tenir presència a les xarxes socials com a estratègia de posicionament..

PRÀCTIC: PLA ECONÒMIC I FINANCER

Taller pràctic per a conèixer els diferents instruments per elaborar un pla econòmic i financer. Es treballarà el desenvolupament del pla econòmic financer amb la utilització d’un document “Excel”. La sessió es desenvoluparà a una aula d’informàtica i es recomana portar un PenDrive (llapis de memòria), per desar els progressos.

FULL DE RUTA DE L'AUTÒNOM

L’objectiu és orientar als futurs autònoms sobre quins aspectes s’han de tenir en compte abans de donar-se d’alta. Des del punt de vista cronològic, en aquesta sessió entenem que l’emprenedor ja ha fet la planificació del seu projecte empresarial.

Tanmateix, es mirarà d’analitzar les possibles situacions en les què es poden trobar els emprenedors i quins passos hauran de seguir per tal de fer-ho tot de la millor manera possible.

Parlarem de quan cal donar-se d’alta, ingressos baixos, el finançament bancari, la capitalització de l’atur, els possibles ajuts i subvencions, tràmits d’inici i petita introducció a la fiscalitat dels autònoms.

FISCALITAT PRÀCTICA AMB CONTASIMPLE

Explicació de la fiscalitat bàsica i obligacions fiscals d’un treballador autònom que tributi per Estimació Directa Simplificada. El curs es desenvoluparà d’una manera eminentment pràctica, fent ús del programa online ContaSimple, una eina molt útil per a la gestió del dia a dia dels empresaris individuals (autònoms).

ContaSimple es una aplicació web en la qual es poden portar tots els llibres de registre d’obligat compliment pels empresaris individuals. Les classes es desenvoluparan a una aula d’informàtica.

Durant el curs, l’alumne es registrarà al programa i aprendrà a utilitzar les funcions més habituals de l’aplicació.

Back To Top
X