skip to Main Content
936 352 575 promocio.economica@castelldefels.org

La Guaita tanca 2021 amb 161 noves activitats empresarials donades d’alta al Punt d’Atenció a l’Emprenedoria

El servei del Punt d’Assessorament a l’Emprenedoria (PAE) de La Guaita, mitjançant el qual es faciliten els tràmits d’alta d’empreses (autònoms o societats limitades, principalment), farà enguany 9 anys des que el servei es va començar a prestar al 2013.

L’atenció del personal tècnic (rapidesa, eficàcia, predisposició i professionalitat) juntament amb el fet de què els tràmits vagin acompanyats d’un assessorament en termes de fiscalitat vinculada a cada activitat són alguns dels comentaris més valorats.

El Punt d’Atenció a l’Emprenedoria és un dels serveis més àgils, pràctics i millor valorats pels usuaris de La Guaita amb una mitjana global de 9,64 des que es va començar a donar el servei, i un 9,95 al 2021.

El segon millor registre de creació d’empreses des de l’activació del servei

Tot i que el servei pot donar d’alta d’altres formes jurídiques, les més habituals són la del persona treballadora autònoma (que suposa una tramitació més senzilla i econòmica) i la de societats limitades (que impliquen una tramitació un xic més complexa i uns costos associats).

Malgrat la crisi generada per la Covid19, 2021 ha estat el segon any amb més altes d’empreses (161), després de les 168 altes de 2017. D’entre aquestes altes:

  • 114 altes d’Autònoms.
  • 1 Societat Civil Privada.
  • 46 Societats Limitades (18 unipersonals).

Aquestes dades representen un mínim de 190 persones emprenedores, amb 7 treballadors contractats.

Els sectors d’activitat han estat molt diversos, però en destaquen els serveis de perruqueria y bellesa (13), activitats sanitàries (10), agències de publicitat (9), agents de la propietat immobiliària (7), serveis de restauració (7) i activitats de formació (7). La resta d’activitats es reparteixen entre un total de 67 activitats diferents.

Cal fer esment de que també s’han d’afegir els tràmits de cessament d’activitat, que el 2021 ha estat de 32 empreses cessades (bàsicament autònoms), una mica inferior que al 2020.

El Punt PAE de La Guaita, el més actiu de la provincia de Barcelona

En qualsevol cas, el Punt PAE de Castelldefels, segueix sent el centre amb més tramitacions fetes (trimestrals i globals) de la Província de Barcelona –obviant el Punt PAE de l’Ajuntament de Barcelona–, amb un total global de 1067 tramitacions d’alta, per davant de municipis com ara Badalona, Sabadell o Terrassa.

Igualment, tot i que Castelldefels és la població on més activitats s’han iniciat (116), també s’atenen usuaris d’altres poblacions, com ara Barcelona (16) o Gavà (7).

Finalment volem recordar que, a banda del servei del Punt PAE, a La Guaita us podem ajudar, informar, orientar i assessorar en l’anàlisi de la viabilitat del vostre projecte de negoci, a més d’ajudar-vos en d’altres tràmits vinculats, com ara la capitalització de l’atur, el finançament o les possibles subvencions.

Recordem que disposeu de més informació sobre el Servei del Punt PAE, amb la informació que teniu al web.

Podeu demanar cita trucant a La Guaita (93 635 25 75) o presencialment a La Guaita, (Carretera de la Sentiu, núm. 1).

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

Back To Top
X