skip to Main Content
936 352 575 promocio.economica@castelldefels.org

Cas d’emprenedoria d’èxit: Polito – Xiringuito Boutique

Gràcies al Servei a l’emprenedoria de La Guaita, són diversos els comerços i locals de Castelldefels que han aconseguit arrencar i consolidar-se en el municipi. En aquest nou article aprofundirem en el cas de Polito, un ‘xiringuito-boutique’ ubicat a la zona de la platja, a través del relat del seu gerent, Mauricio Rubio.

Des que tenia setze anys, Mauricio ha dedicat tota la seva vida professional al sector de la restauració. En els últims temps, va començar a desenvolupar una idea innovadora, un projecte personal que responia a una forma ben diferent de concebre la restauració actual. “Sentia que havia arribat el moment de construir i fer realitat la meva idea; era l’hora de tirar endavant un projecte que feia anys que imaginava al meu cap“. I és llavors que La Guaita va creuar-se en la seva vida, exercint com a pilar fonamental per a poder implementar a Castelldefels el seu nou negoci de restauració.

El primer contacte amb el Servei d’assessorament a l’emprenedoria va ser el setembre del 2019. “Em van suggerir que m’apuntés a un curs on en van ensenyar a desenvolupar el meu negoci des de zero“, ens explica Mauricio. “Juntament amb l’assessorament individualitzat, vam crear la base i vam generar tots els continguts fiscals, legals i administratius necessaris per a encetar el negoci. I en poc més de quatre mesos, Polito ja era una realitat“.

Un cop constituït com a societat i condicionat pertinentment el local, l’obertura al públic de Polito es produiria el 7 de març del 2020, una setmana abans del tancament obligat per la pandèmia. “El que a priori semblava que seria un periple molt negatiu, va acabar resultant una aventura molt beneficiosa per nosaltres perquè vam tenir tot el temps del món per reflexionar, treballar i planificar tot el que Polito necessitava per definir la seva pròpia personalitat“.

Però què és i què ofereix Polito? Polito és una fusió entre un local de platja d’ambient juvenil i atenció informal, pròpia d’un personal jove, divertit i simpàtic, i un restaurant de cuina d’autor on la qualitat del menjar n’és el factor diferencial. “La nostra cuina és completament científica i matemàtica, i a la vegada el nostre servei d’atenció és inusual perquè una part del nostre personal no és professional. Són estudiants que contractem com a reforç els caps de setmana i que transmeten als clients el mateix bon rotllo i les ganes de diversió que sorgeix entre ells“.

Tot plegat fa que l’oferta de Polito esdevingui única i original, quelcom necessari per consolidar-se en una zona de Castelldefels plena de locals de restauració, i on ha aconseguit créixer i fidelitzar la seva pròpia clientela. “Fa dos anys i mig que som oberts i els números ens diuen que l’evolució és molt bona. Gràcies a la nostra oferta i els nostres preus, hem gaudit d’un 25% de creixement anual“.

Mauricio valora com a essencial el paper d’assessorament de La Guaita en tot aquest procés. “Em van ajudar moltíssim. En l’àmbit administratiu jo no tenia ni idea. De fet, sempre que ens reuníem els hi demanava que m’ho expliquessin tot com a un nen petit, i hi prenia nota de tot. Com ho has de fer, on has d’acudir, de qui no te’n pots refiar… Et donen uns barems d’actuació molt reals”.

Per tot això, Mauricio considera els tècnics del Servei a l’emprenedoria “com uns col·laboradors més del seu negoci“, amb els quals encara avui manté contacte i demana consells i solucions. “A l’Estat espanyol tot és molt complex, hi ha moltes traves, però des de La Guaita et transmeten calma i et fan tocar de peus a terra, contant-te la realitat de la teva situació i la seqüència detallada de com muntar una empresa. Recomano el servei a tothom que tingui ganes, motivació i ànsies de fer realitat el seu projecte, perquè amb ells segur que ho poden aconseguir“.

+ INFORMACIÓ:

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

Back To Top
X