skip to Main Content
936 352 575 promocio.economica@castelldefels.org

Gran festa de celebració del 20è aniversari de La Guaita

Aquest dimecres 22 de març es van complir 20 anys del dia de la inauguració de La Guaita. Un aniversari que ben mereixia una gran festa de celebració en la qual van participar tècnics, responsables, polítics i empresaris que han contribuït al creixement i consolidació del nostre centre al llarg d’aquestes dues dècades.

El 22 de març de l’any 2003 es va inaugurar oficialment el Centre de Suport a l’Economia de Castelldefels, sota el nom de La Guaita. És per això que ahir dimecres, data del 20è aniversari de la nostra història, es va celebrar una gran festa commemorativa que va comptar amb la presència i participació de tècnics i responsables d’abans i d’avui, empresaris, polítics i càrrecs institucionals que han tingut o tenen relació directa amb el centre.

La vetllada va començar amb la divertida actuació teatral ‘Impro Show, de la companyia Planeta Impro, desenvolupada des de zero a partir de frases escrites pels assistents a la festa. A continuació, es va projectar en pantalla un vídeo-reportatge sobre el passat, present i futur de La Guaita que va aplegar els testimonis d’antics i actuals responsables del centre, personal directiu d’empreses i fundacions de la ciutat, i responsables institucionals. El vídeo incloïa imatges d’arxiu del dia de la inauguració, així com d’activitats i esdeveniments rellevants de la història de La Guaita.

Després del vídeo va tenir lloc la intervenció d’Eva López, regidora de Promoció Econòmica i Foment de l’Ocupació, i la xerrada entre Santi Amaro, Cap de Secció de Promoció Econòmica i Foment de l’Ocupació i actual responsable de La Guaita, i Isabel Cabré, antiga responsable i Cap de Secció de Promoció Econòmica, que va viure la inauguració el 2003 en primera persona.

Tots tres van repassar la trajectòria de La Guaita des que es va planificar la seva nova ubicació i els seus inicis, fins al moment actual, incidint en l’alta execució de programes i projectes vinculats al foment de l’ocupació i la formació activa per a la ciutadania de Castelldefels. Dues dècades on no només s’ha prestat servei a centenars de persones que necessitaven reconduir la seva trajectòria professional o acadèmica, sinó també a desenes de persones emprenedores que han pogut implementar el seu negoci al nostre municipi.

De fet, la col·laboració amb empreses, comerços, entitats i fundacions de Castelldefels ha estat un pilar fonamental per a implementar polítiques d’activació laboral, així com projectes formatius. Tot plegat, i per tal de poder abastar la gran quantitat de programes d’ocupació i formació, ha derivat en els últims anys en la necessària ampliació de l’espai gestionat per La Guaita, comptant en l’actualitat amb 2.610 metres quadrats de superfície.

Passat, present i futur de La Guaita

En la segona part de la festa, Santi Amaro, la regidora Eva López i el 1r tinent d’Alcaldia de Drets i Ciutadania, Jordi Maresma, van procedir al lliurament d’obsequis i records a persones empresàries, responsables i tècniques que han tingut un paper rellevant en el desenvolupament de La Guaita. Menció especial per la figura de Mercè Pérez, una de les tècniques de promoció econòmica que ha treballat en el centre des dels inicis, encarregada també de l’organització de la festa i que just ahir, 22 de març, es jubilava.

L’acte ha conclòs amb el parlament de l’antic alcalde que ostentava el càrrec i que va ser present a la inauguració del 2003, Antoni Padilla. Un viatge al passat on ha volgut recordar els detalls de la planificació i els primers anys de vida de La Guaita. I on també ha destacat la importància d’un projecte del qual encara avui se sent molt orgullós, i del que ha ressaltat el continu desenvolupament d’iniciatives d’inserció laboral destinades a joves sense formació postobligatòria, persones en risc d’exclusió social i aturades de llarga duració.

Per a la fi de festa, els assistents han pogut gaudir d’un piscolabis amenitzat amb una actuació musical sorpresa protagonitzada per l’actual plantilla de La Guaita. Des d’aquestes línies, volem agrair a totes les persones que han fet possible aquesta celebració i, sobretot, al personal tècnic, treballador i responsable del centre que fan créixer dia a dia un projecte que és ja tot un referent en la comarca i que continuarà treballant per donar servei a la ciutadania de Castelldefels durant 20 anys més… I els que vinguin!

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

Back To Top
X