skip to Main Content
936 352 575 promocio.economica@castelldefels.org

Presentació de l’alumnat de la Casa d’Oficis de Vista Alegre i del nou personal municipal contractat a través de plans d’ocupació

Els i les 27 joves que participen en la desena Casa d’Oficis acaben de començar la fase de contractació de sis mesos, després de superar els sis mesos de formació · Les 12 persones contractades a través dels plans d’ocupació desenvolupen funcions de peó, auxiliar admistratiu/va o informador/a (SAC, Jarfels i Platges)

L’Espai Can Llopart del Centre Cívic Vista Alegre ha acollit aquest dimecres 3 de maig l’acte de presentació/benvinguda a l’alumnat de la desena Casa d’Oficis de Vista Alegre, que ara comença la seva fase de contractació, i del personal que acaba de ser contractat per l’Ajuntament a través de Plans d’Ocupació (subvencionats per la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de BCN).

En el cas de la desena Casa d’Oficis de Vista Alegre, enguany compta amb 27 joves que ja han superat la seva fase de formació (sis mesos, entre novembre de l’any passat i abril de 2023) i que comencen ara la seva fase de contractació. De l’1 de maig al 31 d’octubre d’enguany, els i les 27 joves tenen un contracte amb l’Ajuntament (modalitat “Contracte de formació en alternança”) i desenvolupen la seva tasca en projectes i accions en el mateix ajuntament i en el barri de Vista Alegre o zones d’interès. Algunes de les feines que realitzen són:

  • Rehabilitació i manteniment d’escoles i via pública.
  • Dinamització d’infants i famílies del barri.
  • Projectes transversals amb el SIEP (Servei d’Intervenció en l’Espai Públic): casals d’estiu, intervencions amb entitats, acompanyament i suport educatiu individual, etc.
  • Suport al projecte ONLAB: creació de píndoles i xerrades de divulgació digital, creació de cursos d’alfabetització digital i tallers de tecnologia per a infants i joves.

Recordem que, un any més, la Casa d’Oficis es destina a joves menors de 29 anys en situació d’atur. Es tracta d’un programa orientat a la seva inserció laboral mitjançant la qualificació professional, aprenent un ofici en un context de treball real. Igual que a l’anterior edició, la Casa d’Oficis d’enguany compta amb tres mòduls, amb les especialitats formatives laborals d’Atenció a les persones i dinamització comunitària (8 joves); Manteniment i arranjament de les llars (10 joves); i el Mòdul de capacitació digital i creació 3D (9 joves).

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de Suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte ‘Treball als barris’.

Plans d’Ocupació 2023

A l’acte del Centre Cívic Vista Alegre també s’ha donat la benvinguda a les 12 persones contractades per l’Ajuntament a través de Plans d’Ocupació. Es tracta de persones que es trobaven en situació d’atur i que ara tenen un contracte durant un període mínim de 6 i màxim de 12 mesos, en funció de les necessitats dels serveis. En aquesta ocasió, amb subvenció de la Diputació de Barcelona i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, s’han contractat els següents perfils:

  • 7 peons (SAC)
  • 2 peons (Jarfels)
  • 1 auxiliar administratiu/va (SAC)
  • 2 informadors/es (Platges – Àrea d’Organització)

Article publicat el 3 de maig de 2023 al web de l’Ajuntament de Castelldefels

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

Back To Top
X