skip to Main Content
936 352 575 promocio.economica@castelldefels.org

L’Ajuntament posa en marxa el servei “Jove, Orienta’t a Castelldefels! Suport a l’orientació educativa i professional”, un programa adreçat a joves de 16 a 29 anys i les seves famílies

El SLTET (Servei Local de Transició Escola Treball), de la secció d’Educació, i La Guaita, l’Àrea de promoció econòmica i foment de l’ocupació de l’Ajuntament de Castelldefels, són el Punt de referència per informar, orientar i assessorar en l’àmbit educatiu i professional a joves del municipi menors de 30 anys. 

Arran del treball conjunt i de col·laboració en matèria d’orientació acadèmica i professional que es porta a terme des de fa deu anys a l’Ajuntament de Castelldefels, des de les àrees d’educació, promoció econòmica i joventut, neix el servei Jove Orienta’t!, mitjançant el Programa SOJ – Suport a l’Ocupació Juvenil. Un recurs subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb l’objectiu de promoure i mantenir la continuïtat formativa de les persones joves, impulsant una millora molt substancial en els processos d’orientació, suport i mentoria. Inclou un acompanyament individualitzat de l’alumnat en risc d’abandonament escolar prematur o que ja hagin abandonat, per tal de reconduir-los al sistema educatiu, i oferir-los un suport i una millora en la seva trajectòria de vida.

Aquesta iniciativa beneficia a les persones joves d’entre 16 i 29 anys i, prioritàriament, a la població jove més vulnerable fins als 24 anys amb una major necessitat d’orientació i acompanyament en el foment de la formació i/o de retorn a l’àmbit educatiu, i d’acompanyament en la incorporació al mercat laboral.

Es desenvolupen accions d’informació, orientació i assessorament especialitzat, així com d’acompanyament, coordinació i intervenció amb agents del territori implicats. Amb especial atenció als centres educatius de secundària, serveis socials i de joventut municipals, oficines de treball territorials, empreses de l’entorn productiu, i d’altres entitats i professionals que treballen amb joves susceptibles de participar en el Programa. 

S’ofereixen un conjunt d’actuacions a les quals pot accedir la persona jove: 

  • Servei d’orientació educativa: Informació dels PFIs, cicles de grau mitjà i superior, batxillerat, graus universitaris, proves lliures i d’accés, certificats de professionalitat, idiomes, homologació d’estudis… i molt més.
  • Servei d’orientació professional: Informació sobre recursos en la recerca de feina i explotació del mercat laboral (eines i canals, com l’elaboració del CV, la carta de presentació, els portals d’ocupació, la preparació d’entrevistes de feina, la intermediació amb ofertes de feina, el coneixement i l’assoliment de valors i competències); assessorament en la formació ocupacional professionalitzadora, l’acompanyament a la inserció laboral… i molt més.

El personal tècnic que tutoritza al jovent ofereix un seguiment i acompanyament personalitzat durant el seu procés d’anàlisis i presa de decisions, a partir de l’elaboració d’un Pla d’Acció que recull els objectius a treballar, les actuacions per arribar-hi i la programació d’aquestes actuacions concretes. 

Les activitats es realitzen a escala grupal a través de tallers i sessions informatives, i a escala individual: identificació de competències, exploració del sistema educatiu i d’àmbits professionals, planificació d’accions formatives i laborals, visites per conèixer l’entorn productiu, etc.

+ INFORMACIÓ:  

LA GUAITA – Departament de promoció econòmica i foment de l’ocupació (Ajuntament Castelldefels)

Carretera de la Sentiu, s/n, Castelldefels | 08860 | Tel. 93 635 25 75 | WhatsApp 610 83 01 28 | maria.moya@castelldefels.org

SLTET – Servei Local de Transició Escola Treball, Departament d’Educació (Ajuntament Castelldefels)

C/ Església, 1 Castelldefels | 08860 | Tel. i WhatsApp 671 04 55 37 | SLTET@castelldefels.org

ORDRE EMT/211/2023, de 30 d’agost, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per al Programa de Suport a l’Ocupació Juvenil (SOC – SUPORT JUVENIL).

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

Back To Top
X