
Reforçar l’ocupabilitat i les competències professionals dels/les joves menors de 30 anys en situació d’atur, per ampliar les seves possibilitats d’accés al mercat laboral; proporcionant-los, entre d’altres, orientació i assessorament professional, formació a mida i acompanyament a la inserció laboral.
El Projecte Singulars està coordinat pel consell comarcal del Baix Llobregat i gestionat per un conjunt d’ajuntaments de la comarca.
Atén a 220 joves del territori, desenvolupant itineraris ocupacionals amb accions d’orientació, formació i acompanyament a la inserció laboral.
Des de l’Àrea de Promoció Econòmica i Foment de l’Ocupació de l’Ajuntament de Castelldefels, el projecte està adreçat a 20 joves menors de 30 anys residents al municipi o derivats d’altres punts d’atenció de la comarca, que es troben en situació d’atur, amb l’objectiu de millorar les seves possibilitats d’incorporació en el mercat de treball o de millora de l’ocupació.
La finalitat del projecte és, per tant, contribuir a la millora de l’ocupabilitat juvenil desenvolupant un itinerari en tres fases:
- Joves d’entre 18 i 29 anys (preferentment)
- En situació d’atur (inscrits al SOC com a demandants d’ocupació)
- En actiu (inscrits al SOC com a millora d‘ocupació)
- Inscrits al Sistema de Garantia Juvenil
- Motivació per formar-se i trobar una feina


promocio.economica@castelldefels.org
Carretera de la Sentiu, 1 08860 Castelldefels
936 352 575 Ext. 722






- 1. Tutorització i Orientació professional:
- 2. Itineraris Formatius
- 3. Acompanyament a la inserció laboral i Possibilitats de contractació
- 4. Pràctiques formatives en Empreses
- 5. Visites i dinàmiques amb empreses
Si bé cada procés d’orientació és única, existeixen certes etapes a transitar per cada persona jove participant al programa:
- Acollida, orientació i diagnòstic ocupacional (autoconeixement, exploració d’interessos i motivacions, definició de l’objectiu laboral)
- Disseny del pla de treball o itinerari ocupacional
- Execució del pla de treball
Durant tot el procés es duu a terme un assessorament individualitzat, acompanyament en la recerca d’ocupació i es facilita informació laboral.
Per a continuar amb el pla de treball dissenyat amb la persona jove, s’ofereixen dos formacions professionalitzadores:
-
Curs de Màrqueting i Comunicació Digital
-
Certificat de professionalitat d’Operacions auxiliars de serveis administratius i generals
Treballarem de manera coordinada amb les associacions empresarials d’AEBALL i PIMEC per a que les persones joves participants tinguin opció real d’inserció laboral.
En aquest moment, i mitjançant estratègies de prospecció empresarial, es fa una valoració i anàlisi del teixit empresarial del territori. Abans, però, es tenen en compte els perfils professionals de les persones joves participants i la formació professionalitzadora realitzada en el marc del programa. Aquesta recerca d’empreses està determinada per l’itinerari preestablert per a cada persona jove i té en compte els seus interessos i motivacions.
Gràcies a la intermediació laboral es posarà en contacte a l’empresa, que ofereix oportunitats laborals, amb la persona jove participant al programa.
Aquest procés d’acompanyament a la inserció i possibilitats de contractació, un cop finalitzat el període formatiu, consistent en una relació laboral de durada mínima de 6 mesos mitjançant un contracte de treball de qualsevol modalitat d’acord amb la normativa laboral vigent i, prioritàriament, al 100% de la jornada, amb la línia 2 de subvencions per a la contractació de joves participants de Projecte Singulars, i amb la qual l’empresa té la possibilitat de rebre una quantitat econòmica regulada al programa.
En alguns casos, l’objectiu no serà tant la incorporació del joves a una feina, sinó el retorn al sistema educatiu reglat.
Amb l’objectiu de permetre a l’alumnat aplicar i complementar els coneixements adquirits en la seva formació acadèmica, i alhora afavorir l’adquisició de competències que el prepari per a l’exercici d’activitats professionals.
S’organitzaran visites a empreses i també es podran realitzar activitats socials, culturals i/o cíviques, en relació amb la millora de l’ocupabilitat de les persones joves participants.
En el marc del programa es poden fer dos tipus de sortides i activitats fora de l’entitat: les visites a l’entorn productiu i les activitats socials, culturals i cíviques. Les sortides han d’estar relacionades amb l’execució del projecte.



“Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil”. La Garantia Juvenil és una iniciativa europea d’ocupació per reduir l’atur juvenil.