skip to Main Content
936 352 575 promocio.economica@castelldefels.org

Cas d’emprenedoria d’èxit: Café de Finca

Coneixem un nou projecte empresarial d’èxit a Castelldefels que va rebre un assessorament clau per part de La Guaita per tal d’encetar el seu camí. Es tracta de Café de Finca, un comerç de venda i servei de cafè d’especialitat amb xarxes de distribució per tota la península.

Hem de remuntar-nos a l’any 2009 per conèixer l’origen de Café de Finca. Va ser aleshores que el seu CEO i fundador, Jonathan Moral, va establir els primers contactes amb el Servei a l’emprenedoria de La Guaita per tal de desenvolupar el ‘business plan’ del seu projecte incipient. “Gràcies a la seva ajuda, vam aconseguir el segell de viabilitat del pla de negoci a cinc anys vista. Va ser el tret de sortida per tal d’obtenir el nostre primer ICO i posar la primera pedra del nostre projecte empresarial“.

Jonathan manté “un gran record d’aprenentatge” d’aquell procés perquè “al principi estava molt perdut”. I valora la gran ajuda en aquest sentit del personal de La Guaita. “Raquel, la tècnica amb qui vaig treballar, em va obrir els ulls i em va fer conèixer totes les dificultats i obstacles que em trobaria en un món del negoci que és molt dur per a un emprenedor sense experiència“.

Establit el pla de negoci i assentades les bases del projecte, Café de Finca neix com la primera tenda amb microtorradora de cafè d’especialitat d’Espanya. Davant el desconeixement general del públic, la qualitat, singularitat i exclusivitat d’un cafè cultivat a països com Etiòpia, Nicaragua, Equador o Guatemala, va disparar la demanda ràpidament. I en poc temps van passar de vendre cafè a granel torrat al moment per emportar-se, a oferir un servei de consumició a la taula, iniciant una segona via de negoci com a cafeteria.

Actualment, Café de Finca distribueix el seu producte arreu d’Espanya, Portugal i Andorra, amb una primera línia de venda online per a consum domèstic i una segona línia de venda física per a negocis d’hostaleria i restauració. El bon moment de mercat i de marca pel qual travessen s’ha reflectit recentment amb una ronda d’inversió amb esportistes d’elit de la zona com Marc Gasol, els futbolistes Ter Stegen i Ansu Fati o el ciclista Tomi Misser, entre d’altres.

Tot gira entorn del món de l’esport i el ‘lifestyle’ perquè defensem, com demostren els estudis científics, que consumir regularment cafè d’especialitat esdevé un molt bon hàbit saludable. Saber què prens, la traçabilitat, allunyar-nos de la industrialització, és un concepte de vida pel qual opten avui dia moltes persones i el nostre objectiu és arribar a popularitzar i democratitzar el cafè d’especialitat arreu del país“, conclou Jonathan.

Un objectiu ambiciós, fruit del creixement i l’expansió d’un negoci que té el seu origen en un estret treball de col·laboració amb el nostre Servei d’emprenedoria. “Recomano totalment acudir a La Guaita. Al principi, tot i la valentia que es pressuposa en una persona emprenedora, sorgeixen moltes pors i dubtes, i la seva ajuda va ser vital per poder arrencar Café de Finca. A partir d’aquí, i gràcies a una gran dosi de realisme, perseverança i paciència durant tots aquests anys, hem pogut arribar molt més lluny del que mai ens havíem imaginat“.

+ INFORMACIÓ:

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

Back To Top
X