skip to Main Content
936 352 575 promocio.economica@castelldefels.org
Tens Una Idea De Negoci I Busques Respostes?

Tens una idea de negoci i busques respostes?

Un dels principals aspectes que ha de tenir en compte un emprenedor és la idea de negoci que té entre mans i el model de negoci mitjançant el qual el vol desenvolupar. La idea és, de fet, el principal motiu inspirador per a desenvolupar un projecte d’emprenedoria. Sense idea no hi ha negoci. Pots aprendre com fer-lo a les càpsules formatives de l’Escola d’Emprenedoria de La Guaita.

D’on sorgeixen les idees de negoci?

Si hem d’esbrinar com es generen les idees empresarials, la resposta podria estar fonamentada en tres pilars principals:

  1. D’on sorgeix la idea?
  2. Com es pensa desenvolupar?
  3. Quina necessitat està satisfent?

Generalment, les idees empresarials es fonamenten en l’experiència laboral prèvia que hagi tingut la persona emprenedora, però també pot estar fonamentada en la detecció de canvis en l’entorn, o bé d’informacions personals. Conèixer la gènesi de la idea hauria de donar pistes sobre les competències de la persona emprenedora. D’altra banda, és important conèixer si es tracta d’un negoci nou (innovador) o bé es tracta de productes i/o serveis que ja existeixen (còpia i/o importació). Si no parlem de productes, també podem pensar en habilitats particulars de la persona emprenedora.

Una idea de negoci per satisfer necessitats no satisfetes

Finalment, el que no hem de perdre de vista és l’objectiu principal del projecte d’emprenedoria. I aquest no és cap altre que satisfer les necessitats no satisfetes. Al cap i a la fi, és important tenir present que un emprenedor és un “solucionador de problemes”. És a dir, algú que atén les necessitats que té un determinat grup de persones (o empreses) i que estan disposades a pagar una determinada quantitat de diners per aquest producte o servei.

Si vols posar a prova la teva idea de negoci o aprofundir sobre tot allò relacionat amb la creació d’una empresa, pots venir a les càpsules formatives que tenim programades per a aquest any. Si vols inscriure-t’hi, les properes sessions seran:

Back To Top
X