skip to Main Content
936 352 575 promocio.economica@castelldefels.org
El Pla D’empresa Que Necessites Sí O Sí

El pla d’empresa que necessites sí o sí

El pla d’empresa és un document on es recull i s’analitza el projecte empresarial. És una eina bàsica per a evaluar la viabilitat tècnica i econòmica del projecte empresarial. El tram que va de la idea de negoci al fet.

Objectius del pla d’empresa:

Sense entrar en massa detalls en aquest punt perquè pots, si ho vols, activar els nostres serveis per a persones emprenedores, el pla d’empresa té un doble objectiu:

  • D’una banda, obliga a la persona emprenedora a reflexionar coherentment sobre el seu producte o servei (sense oblidar res important).
  • D’altra banda, és una forma excel·lent de presentar el projecte davant terceres persones (bancs, organismes, potencials socis, etcètera).

La realització, o no, d’aquest pla d’empresa és decisió de la persona emprenedora. No podem dir que sigui un document imprescindible encara que, en alguns casos, pot resultar necessari fer-ho (especialment si ens cal finançament extern).

Hi ha projectes en els que no cal aprofundir tant. Però si parlem de negocis amb unes instal·lacions determinades i unes despeses fixes inherents, la nostra recomanació és (sense cap mena de dubte) no deixar de fer, al menys, una bona planificació econòmica i financera.

La presentació del projecte pot tenir diferents formats, en funció de qui sigui el nostre interlocutor (bancs, inversors, oficina de treball, potencials socis…) Per exemple, tot el que hi ha en un pla d’empresa podria presentar-se d’una manera molt visual mitjançant un Model Canvas, però això és un altre tema…

Si vols aprofundir en aquest tema, pots venir a les càpsules formatives que tenim programades per a aquest any o demanar cita prèvia per rebre una atenció personalitzada.

També pots inscriure’t a la càpsula formativa sobre La Idea i el model de negoci . Les properes sessions seran:

Back To Top
X