skip to Main Content
936 352 575 promocio.economica@castelldefels.org
Ajuts Per Microempreses I Autònoms De La Generalitat

Ajuts per microempreses i autònoms de la Generalitat

La Generalitat de Catalunya obre una convocatòria d’ajuts extraordinaris, per a l’any 2020, per al manteniment de l’ocupació en microempreses i persones treballadores autònomes. Hem preparat un apartar específic amb les preguntes i dubtes més habituals respecte d’aquesta convocatòria que podeu consultar aquí. El termini de presentació de sol·licituds restarà obert fins al 30 de setembre de 2020.

El Capítol IV del Decret llei 16/2020, de 5 de maig, de mesures urgents complementàries en matèria de transparència, ajuts de caràcter social, contractació i mobilitat per fer front a la COVID-19 (DOGC núm. 8128, de 7 de maig), preveu:

  • Ajuts per microempreses i persones treballadores autònomes que ocupin fins a 10 persones treballadores, constituïdes legalment i amb establiment operatiu a Catalunya
  • Que hagin vist suspesa la seva activitat per raó de la declaració de l’estat d’alarma, d’un import equivalent al 50% del salari mínim interprofessional de l’any 2020 (corresponent a sis mesos)
  • Subjecte al manteniment del contracte de treball amb un termini màxim de dotze mesos i un nombre màxim de tres contractes.

Per evitar, en la mida del que sigui possible, el nombre més gran d’acomiadaments no desitjats de persones treballadores contractades per aquestes microempreses i autònoms i amb la voluntat d’alleugerir la situació econòmica a la qual estan sotmeses aquestes microempreses i persones treballadores autònomes, des de la posició del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya com a Administració pública amb vocació de servei a persones i empreses, s’ha projectat aquest ajut com a un suport al manteniment dels contractes existents a les seves plantilles.

Podeo consultar els requisits, condicions, imports subvencionables i terminis de presentació aquí.

Si teniu qualsevol dubte o voleu assessorament i acompanyament en el procediment de sol·licitud, no dubteu a contactar amb nosaltres.

Back To Top
X