skip to Main Content
936 352 575 promocio.economica@castelldefels.org
Els 18 Joves Participants A La Casa D’Oficis VII Ja Treballen Per L’Ajuntament De Castelldefels

Els 18 joves participants a la Casa d’Oficis VII ja treballen per l’Ajuntament de Castelldefels

Després de mesos de formació, presencial i virtual a causa de la pandèmia de la Covid-19, els 18 alumnes de la Casa d’Oficis han estat contractats per l’Ajuntament de Castelldefels, passant a formar part de la plantilla municipal. Així, des del dia 30 de juny i fins el proper 29 de desembre hi estaran treballant realitzant diverses tasques vinculades al barri de Vista Alegre.

Els i les 18 joves participants en la setena edició del projecte mixte de la Casa d’Oficis Vista Alegre, que alterna formació i treball, s’han incorporat com a treballadors i treballadores municipals i estaran els propers sis mesos desenvolupant tasques vinculades al barri de Vista Alegre, fins a finals d’any.

D’una banda, els 9 participants del mòdul de “Serveis Socioculturals i a la Comunitat: Atenció a les persones” (formació relacionada amb l’àmbit social) realitzaran feines de recolzament a escoles, casals d’estiu i atenció domiciliària, entre d’altres. D’altra banda, els 9 alumnes del mòdul “Manteniment i rehabilitació, sostenibilitat i medi ambient”, desenvoluparan tasques de rehabilitació i manteniment en equipaments i instal·lacions municipals, escoles i via pública.

Gràcies a la pràctica en aquestes tasques pròpies dels dos oficis, juntament amb els hàbits laborals, els i les alumnes treballadors/res podran millorar les seves competències alhora que adquireixen experiència. Així, es pretén que, un cop acabi el projecte, estiguin més preparats per poder optar a millors ocupacions.

L’acte institucional de benvinguda, que ha tingut lloc aquest dimecres 1 de juliol a La Guaita, el centre de suport a l’economia local, ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de CastelldefelsMaria Miranda, la regidora de Promoció Econòmica i Foment de l’Ocupació, Eva López, i la directora de la Casa d’Oficis, Tatiana Remolà.

Aquesta és la setena edició del projecte Casa d’Oficis Vista Alegre, el qual compta amb un grau d’inserció del 65% en passades edicions.

Aquesta edició, tot i patir els efectes del coronavirus, ha aconseguit seguir connectada

A causa de la Covid-19, la fase de formació d’aquests 18 alumnes-treballadors/es va quedar suspesa des de mitjan març fins mitjan juny. Per això, enguany, a més de treballar, hauran de fer la formació mínima per tal d’obtenir els títols necessaris i treballar adequadament.

El dia 17 de juny ja van reprendre la presencialitat a l’aula amb totes les mesures de distanciament i higièniques que estableix la normativa, després de tres mesos a casa degut a l’ estat d’alarma. Tot i així, durant tot aquest temps s’ha treballat com a prioritat i eix essencial  l’ acompanyament emocional i el vincle amb els i les joves de forma telemàtica. A més, s’han seguit les formacions en entorns virtuals.

La Casa d’Oficis és un programa orientat a la inserció laboral de joves menors de 25 anys mitjançant la qualificació professional

Aquest projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i s’enmarca dins del Programa de Suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: “Treball als barris”, desenvolupat per l’Ajuntament de Castelldefels. A través d’aquest programa, els i les joves participants aprenen un ofici en un context de treball real.

A la Casa d’Oficis Vista Alegre poden formar-se de manera qualificada en dues especialitats per després poder donar serveis de proximitat als veïns i veïnes del barri Vista Alegre.

Back To Top
X