skip to Main Content
936 352 575 promocio.economica@castelldefels.org
Jornades On Hostaleria i Turisme Castelldefels

Jornades ON: “La Innovació i la gestió intel·ligent en el sector HORECA”

El proper dia 20 de gener, de 9:30 a 11:00 hores, està prevista la jornada online de presentació d’una nova edició de les Jornades ON, dedicades en aquesta ocasió a la innovació  en els sectors de l’hostaleria i del turisme. Us podeu inscriure aquí.

Es tracta d’un conjunt d’accions formatives en format virtual orientades a la detecció d’oportunitats en el marc de la gestió intel·ligent dels negocis d’hostaleria, del take away i delivery, i del turisme gastronòmic.

S’han identificat un total de 3 mòduls, integrats per una part formativa i una de caràcter més pràctic i d’anàlisi de casos reals, que tenen per objectiu tractar tots aquells temes especialment crítics pel sector de l’hostaleria.   

Aquesta formació  es complementarà amb un Servei de Consultoria integral que s’oferirà a tots els negocis ubicats a Castelldefels que vulguin aprofitar el canvi d’hàbits dels seus clients per integrar una gestió intel·ligent als seus restaurants com a element estratègic per tornar a impulsar la seva activitat empresarial en el context post COVID-19.

Tots els mòduls formatius i el servei paral·lel de consultoria s’ofereix des de l’Ajuntament de Castelldefels de forma totalment gratuïta. Per a gaudir del servei d’assessorament  i acompanyament s’haurà d’haver assistit com a mínim a un mòdul formatiu.

Acceptaràs el repte?

De forma paral·lela a totes aquestes activitats, es duran a terme 4 sessions addicionals on s’utilitzaran diferents metodologies innovadores per a generar iniciatives implementables al municipi de Castelldefels vinculades a un repte.

L’objectiu és submergir als participants en la nova realitat de la innovació disruptiva i la transformació digital per potenciar les seves capacitats empresarials o idear noves oportunitats de negoci.

A través de diferents metodologies es definiran solucions relacionades amb els problemes específics de la indústria d’hostaleria de Casteldefels, es generaran iniciatives innovadores per transformar l’emprenedoria i la consolidació de les empreses del municipi; i es dissenyaran i realitzaran experiments sobre les iniciatives seleccionades.

MÒDUL 1: GESTIÓ INTEL·LIGENT D’UN NEGOCI D’HOSTALERIA

L’objectiu d’aquest mòdul és dotar l’hostaler i ensenyar a utilitzar 6 eines imprescindibles per gestionar eficaçment un restaurant. S’hi tractaran els següents aspectes:

 • Com treure el màxim benefici  al restaurant: compte d’explotació, pressupostos, previsions …
 • Com aconseguir que el negoci vagi sol: establir un sistema eficaç de presa de dades i control de l’activitat diària des de l’organització de persones, de la productivitat de l’equip i dels informes estadístics.
 • Com estalviar en la cistella de la compra: establir un sistema eficaç d’anàlisi de dades en l’aprovisionament. Control d’inventaris i proveïdors.
 • Com posar-li fi als coladors del teu negoci: paràmetres per avaluar i controlar els resultats des de la cuina. Enginyeria de menús.
 • Com vendre més gastant menys: eines de control per gestionar l’àrea de sala. Control d’ocupació, pla de venda suggerida.
 • Conèixer en detall el desenvolupament d’una operativa de gestió eficaç de dues empreses d’èxit a la costa mediterrània.

Aquest mòdul va principalment dirigit a propietaris d’empreses d’hostaleria, responsables de negocis de restauració, directors d’allotjaments turístics, comandaments intermedis i operatius del sector, emprenedoria del sector Horeca, etc.

El mòdul formatiu, impartit per Arístides Sanjuan, es durà a terme a través de Zoom els propers 1, 2, 8 i 9 de febrer de 10:00 a 11:30 hores. Les 3 primeres sessions seran formatives i la darrera estarà dedicada a la presentació de casos d’èxit.

MÒDUL 2: COM IMPLANTAR EL MODEL DELIVERY A UN RESTAURANT

Els objectius d’aquesta formació són els d’entendre i implantar amb èxit el negoci del Delivery i take away, així com les vies més rendibles de comercialització. A més, s’ensenyarà a desenvolupar les necessitats operatives d’aquest model, construir virtual brands o implantar Dark Kitchens.

 • Conèixer l’essència del nou model de negoci i el seu potencial, els avantatges competitius i els moviments que fa la indústria.
 • Saber els ràtios econòmics, l’estructura de costos i l’operativa del negoci.
 • Entendre l’oferta gastronòmica necessària i els requisits del servei.
 • Conèixer la importància de l’ús de les dades i la relació amb els agregadors.
 • Aplicar les estratègies de venda i growth hacking, així com les accions de delivery màrqueting a posar en marxa.

Aquest mòdul va principalment dirigit a propietaris d’empreses d’hostaleria, responsables de negocis de restauració, directors d’allotjaments turístics, comandaments intermedis i operatius del sector, emprenedoria del sector Horeca, etc.

Aquest mòdul formatiu, impartit per Manel Morillo i Òskar Garcia, es durà a terme a través de Zoom els propers 22 i 23 de febrer i 1 i 2 de març, de 10:00 a 11:30 hores. Les 3 primeres sessions seran formatives i la darrera estarà dedicada a un cas pràctic d’activació del servei de delivery “How do they do it?”.

MÒDUL 3: COM APROFITAR EL TURISME GASTRONÒMIC PER DINAMITZAR DESTINACIONS DE COSTA

L’objectiu d’aquest mòdul és desxifrar el mercat turístic post pandèmia per identificar noves oportunitats en el desenvolupament de productes turístics gastronòmics cap a un nou turista que pot ser majoritari en el futur.

 • Analitzar les característiques i necessitats d’aquest client i les grans oportunitats que ofereix a un municipi com Castelldefels.
 • Conèixer com desenvolupar un producte turístic gastronòmic, el seu redisseny i la creació d’aquest. Estratègies per integrar tots els actors que participen en un producte d’aquesta tipologia.
 • Inventaris de recursos, customer journey map, l’storytelling, anàlisi estratègica, objectius i plans d’acció.
 • Com comercialitzar aquest tipus de producte tant en canals online com offline.

A diferència del primer i segon mòdul, el tercer mòdul també va destinat a altres administracions i organitzacions vinculades al turisme, així com a tots aquells professionals que participen al canal Horeca.

Aquest mòdul formatiu, impartit per Òscar Carrión i Òskar Garcia, es durà a terme a través de Zoom els propers 8, 9, 15 i 16 de març. Les 3 primeres sessions seran formatives i la darrera estarà dedicada a un cas d’èxit.

Per a qualsevol dubte o consulta relacionada amb les Jornades ON de Castelldefels us podeu posar en contacte amb La Guaita al telèfon 93.635.25.75 o bé al correu electrònic elisabet.taltavull@castelldefels.org.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

Back To Top
X