skip to Main Content
936 352 575 promocio.economica@castelldefels.org
Primers Pagaments De La Subvenció Municipal A Comerços, Pimes I Persones Autònomes De Castelldefels

Primers pagaments de la subvenció municipal a comerços, pimes i persones autònomes de Castelldefels

Els primers pagaments de la subvenció municipal ja han estat executats. Quan aquest dijous la Junta de Govern de l’Ajuntament de Castelldefels aprovi el segon atorgament, seran 103 les empreses, comerços i persones autónomes les que hauran rebut ja l’abonament de la subvenció municipal creada per a contrarestar els efectes del Covid-19 i de la declaració de l’estat d’alarma.

Els atorgaments es van resolent per ordre d’entrada, 53 van ser les primeres presentades sense cap defecte de documentació administrativa, i aquesta setmana se sumaran 50 nous expedients per l’aprovació i pagament corresponent.

Es tracta en la seva majoria de petits negocis,  molts d’ells unipersonals, vinculats al sector de la restauració i el comerç, amb un establiment comercial que es van veure obligats a tancar la seva activitat per la declaració d’alarma i que, encara ara, estan tancats o oberts amb certes restriccions.

Tot i que són diverses les despeses que es poden justificar per rebre els 500€ de subvenció municipal per establiment comercial, la més utilitzada ha estat la despesa del lloguer del local.

Encara no has demanat la subvenció?

Els primers pagaments de la subvenció municipal que ja han estat executats representen aproximadament el 25% dels expedients totals gestionats.

Hores d’ara, des de La Guaita s’han gestionat 410 sol·licituds de subvenció i encara queda pressupost per unes 600 més. Si fina ara tota la tramitació havia estat telemàtica, amb l’entrada de Castelldefels a la Fase 1 de la desescalada, mitjançant cita prèvia, ara ja hi ha atenció presencial a la OAC, on poden presentar la seva sol·licitud.

En qualsevol cas, i que per a qualsevol aclariment, podeu trucar a l’Oficina virtual d’Atenció a l’Empresa on també, amb cita prèvia, ja s’ha començat a prestar atenció presencial.

Qui podrà optar a la subvenció municipal?

Poden ser beneficiaris de les subvencions objecte d’aquesta convocatòria les empreses de Castelldefels (persones físiques o jurídiques amb activitat econòmica) que:

  • Han facturat menys d’1 milió d’euros en l’exercici de l’any 2019,
  • Tenen un màxim de 10 empleats en còmput total.
  • Tenen un local comercial obert al públic
  • Han vist afectada la seva activitat econòmica pel tancament obligatori, a causa del Reial decret 463/2020 de 14 de març pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19 i les diferents ordres i disposicions que el regulen.

En la data de la sol·licitud, hauran de reunir els requisits que estableix la Llei General de Subvencions (Llei 38/2003 de 17 de novembre) per a resultar beneficiaris d’una subvenció.

El període de presentació de les sol·licituds serà des de l’endemà de la publicació en el BOPB d’aquesta convocatòria i fins al dia 30/09/2020 o fins a esgotar el pressupost anual.

Back To Top
X