skip to Main Content
936 352 575 promocio.economica@castelldefels.org
Finalitzen Les Jornades ON D’Innovació De Castelldefels Amb Gran èxit De Participació

Finalitzen les Jornades ON d’Innovació de Castelldefels amb gran èxit de participació

L’Ajuntament de Castelldefels, juntament amb el Gremi d’Hostaleria de Castelldefels i del Baix Llobregat, ha realitzat diferents activitats al llarg de tot el primer trimestre vinculades al sector de l’hostaleria, un dels més afectats per la pandèmia de la Covid-19 i totes les restriccions imposades per tal de frenar l’expansió de la pandèmia.

Les Jornades ON d’innovació d’aquest any s’han realitzat en un format molt diferent al que es venia fent fins ara, el presencial. Donades les circunstàncies i la demanda d’assistència a les diferents activitats que s’han proposat, el canal online ha estat l’emprat per a la realització de totes les jornades.

Els primers mesos els hem dedicat a la realització de jornades amb contingut formatiu i de casos d’èxit, dividit en 3 mòduls, en temàtiques tan interessants com “La gestió intel·ligent de negocis d’hostaleria”, “Com implantar el model de delivery en un restaurant”, i per finalitzar “Com aprofitar el turisme gastronòmic per dinamitzar destinacions de costa”.

La resposta de tots els participants a totes les activitats realitzades en el marc de les Jornades ON de Castelldefels ha estat molt positiva, on han valorat la qualitat de l’equip formatiu i dinamitzador, l’expertesa dels consultors, i la formació i resolució de problemàtiques vinculades al municipi de Castelldefels en format de repte.

Cadascun dels mòduls ha constat de 4 sessions de 1.5 hores de durada i ha tingut per objectiu donar una visió de la realitat del sector, com combatre les conseqüències que malauradament el sector està vivint per les restriccions, com implantar nous sistemes als negocis ubicats al municipi per potenciar el creixement d’aquests, com atraure nova clientela, tot estudiant diferents eines i casos d’èxit d’altres localitats. Els diferents mòduls formatius han estat molt ben valorats pels quasi 200 participants que han assistit.

jornades on innovacio castelldefels

De forma paral·lela, s’ha ofert un servei de consultoria integral a tots els negocis d’hostaleria ubicats a Castelldefels per treballar una gran varietat de temes que els han dut a la realització de modificacions en la seva organització interna per la millora de la seva productivitat, més presència a les xarxes socials, estudi de nous models de negoci, entre d’altres temes que els responsables d’aquests negocis han volgut tractar amb els consultors experts que s’han posat a la seva disposició. Aquest servei ha atès un total de 11 negocis, que han valorat molt positivament i que han rebut un informe final amb tota la informació i el pla d’acció a treballar d’ara en endavant.

Finalment, s’ha realitzat un treball molt intensiu en la reactivació econòmica de Castelldefels a través de la resolució d’un repte. Aquesta activitat s’ha repartit en tres sessions de treball: una primera, amb l’objectiu de fer un brainstorming per a la definició d’un propòsit i de diferents problemàtiques a tractar; una segona, i amb caràcter formatiu, amb un grup de persones vinculades a Castelldefels on s’han tractat diferents metodologies d’innovació col·laborativa; i una tercera, molt intensa, de 4 hores de durada, per tal de fomentar la creació de diferents projectes empresarials que resolguin alguna de les problemàtiques identificades a la primera sessió. S’han creant grups multidisciplinars (empresaris, comerços, estudiants, emprenedors…) que han predisposats a dedicar temps a construïr el futur de la ciutat.

Aquelles idees que han sorgit d’aquest procés seran valorades per un jurat especialitzat i, les finalment seleccionades, seran acompanyades per l’equip de tècnics municipals de creació d’empreses per tal de convertir-les en projectes empresarials viables i reals.

Des del  Consistori, la Regidora de Promoció Econòmica, Ocupació i Turisme, la Sra. Eva López, ha recalcat  que “la necessitat de reactivar la econòmica de la nostre ciutat és una prioritat, però volem comptar amb l’opinió de tothom, per això veïns i veïnes de qualsevol edat, empresaris, comerços.. tots han pogut donar les idees de com volen que sigui el Castelldefels del futur”.

Totes aquestes activitats, emmarcades en les  Jornades ON de Castelldefels d’aquest any i en l’Acord de Ciutat, han estat valorades molt positivament per tots els participants, que han estat de sectors molts diferents, i han rebut el recolzament i finançament de la Generalitat de Catalunya i el Servei d’Ocupació de Catalunya.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

Back To Top
X